2011. március 7., hétfő

Gumi van E!?

Nem. Jelenleg nem van gumi nyárra.
Illetve található egy kiváló minőségű, Kormoran Impulser garnitúra, gyári felnin, a szemet gyönyörködtető 165/80 R13as méretben. Meg aztán ott van a szélesacélokon valami hánkúúk, amit mikor a gumis rárakott már akkor fogta a fejét, azóta meg Kakucson leszakadt róla a futófelület nagyobbik része.

Így elhatároztam, kéne valami gumiféle, ha már lesz húzott 1,3, a hülyeségem miatt essek le az útról és ne tudjam a gumira fogni...
A legoptimálisabb egy A539 garnitúra lenne 175/60 R13-ban újonnan, csak már eladtam az egyik vesémet a motor miatt, így most nagyon nincs miből pénzt szerezni rá.Ergo maradna a "használtan biztos olcsóbb" verzió...de a helyzet az, hogy még agyonkopottan, használtan is marha drága, mert valahogy elterjedt, hogy az árához mérten szárazon jól tapad, így az amatőr szlalomos autóknak valszeg 80%-án van ilyen gumi, a még amatőrebbeknek meg a már nekik előzőleg levetett garnitúra, így nagyon nem esik le az ára. Kopottat ráadásul föl sem merek tenni, mivel azért 2 garnitúrára pláne nincs fedezet, és közúton azért néha előfordul a vizes útburkolat, az meg állítólag nem mókás, öreg kopott A539-ekkel. De csak keresgetem rendületlen, és néha felbukkan 1-1 garnitúra. Hívom is egyből a megadott telefonszámot, de mindig egy "akkor a viszonhallásra" a vége :)

Nem volt ez másképpen ma sem, Közlekedés Technika előadáson, amikor is rábukkantam Ra.Ba.-n egy hirdetésre. Meg volt adva 80féle méret, meg pár kép feltöltve, köztük ez is:
Hívom is egyből, érdeklődök a Yoko-król meg van e még. Egy kérdéssel válaszolt a tulaj, "kettőharmincöt-harmincöt-tizenkileces?" Nem. Nekem 13"-osban kéne, itt egy halk nevetés keretében elköszönt az úriember, majd letettük a telefont.

Tehát megint nem jött össze a dolog, lehet inkább valami köznépibb gumi után kéne néznem...

2 megjegyzés:

  1. Méretválasztás nagyon jó....Nekem Roadstone nexen gumi van fent...:http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSyPsV3c3sR2w-e7q4nHZ8sdvGlqMN4YZ01Bg7xf7aonK0Y-MffVQ

    Bár nem sokat tekertem bele, így nem tudok semmit sem mondani róla még....:(

    Esetleg ilyenben nem gondolkoztál ? :
    http://www.gumi.hu/termek/autogumi/falken/ze%20912/175/60R13%2077H/nyarigumi/?id=17560R13HZE912

    VálaszTörlés
  2. Dede, már átnéztem az ilyen méretben kaphatókat, csak egyszerűen, újra nincs pénz. Igyekszem keveset használtat keresni fele áron, de ez a méret használtan is tartja az árát.

    Lehet maradok a 175/70-nél utcára jó, valami átlagos gumi, nemtom valami középszerű yokohama vagy, ami akad keveset futottba...

    Most még nézelődök amíg jó idő lesz, aztán mikor már eléggé aktuális, és nincs semmi jó, megveszek valami középszart, csak legyen rajta minta, meg tesztekben ne húzzák le :)

    Ha meg szerencsém van, lesz 30ért egy jóféle /60as, viszonylag keveset futott..ki lehet azért fogni.

    Am neked mennyire pattog illetve nem túl peres utcára ugye?

    VálaszTörlés