2013. március 7., csütörtök

Itt a tavasz, fogságnak szevasz!

Most jött el az ideje, újjáéleszteni a blogot. Végre elérkeztünk oda, hogy közel egy év "száműzés" után újra itthon a vas és megkezdődik a felújítás. Még júniusban vittem ki a rátóti telekre, egy mérhetetlen vigyorkeltő visontai nap után. Még épp belefért a műszakis időbe, utána lejárt és mostanra került rá a sor.

Azért Visontára is kitérnék pár sor erejéig, az autó jól vizsgázott nem is vártam, hogy ennyire mókás lesz vele a pályán. És kibírta Veszprémből oda, a pályát és még a hazautat is. A féltengely szimmeringek elfáradtak a végére így se hátsófékem, se váltóolajam nem maradt, de azt mondom megérte.Ez zárásnak hibátlan volt, azóta csak párszor meglátogattam ott kint, de most jött el az ideje az újjáélesztésnek. Visszakerültek a solexek, mert időközben le lettek véve. Minden gond nélkül indult, a karbiknak egy komplett pucolás szinkron és beállítás mindenképpen kelleni fog. Illetve a gázbowden tartót is most csak összedobtam fél gázt jó ha tudtam neki adni, de így is marhára élveztem és hiányzott már ez a rozsdakupac :)Holnap kezdem a szétbontást és állapotfelmérést. Sajnos rosszabb lesz a helyzet mint vártam, ez már most látszik, de kihívások nélkül unalmas az élet :D

 
Ezt is sikerült összehozni, itt édesapám volt a főnök én segítettem. Referenciamelónak pont jó volt a skodához, most cserélődnek a beosztások, de azért a skoda mégis csak jóval kisebb volumenű dolog lesz..Képi dokumentáció és idő függvényében bejegyzések várhatók a felújításról. Addig is, egy kötelező hörgés adag, mint a "régi szép időkben" csak kár, hogy ez a kamera nem birkózik meg ezzel a mennyiségű szívóhanggal, de a torzítós recsegés ellenére is zene füleimnek :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése