2012. január 23., hétfő

Professional Racing Shocks

A címben "kölyökkorom" rongyosra játszott NFS 5 - Porsche Unleashed sokat látott kifejezését a "Parts" mappából természetesen nem kell szó szerint értelmezni. De lassan már egy éve annak, hogy molbmx kollégával elbizniszeltünk egy házilag felújított és keményített első gátlópárt. Aztán azóta volt Pécsen az autó, aztán itthon, akkor nem volt szilent a gátlóba, majd megint Pécsen, majd ismét itthon, szereztem szilentet is, de persze olyat ami nem jó bele.

Na ezt a múlt héten elégeltem meg, akkor felkerestem Petit(mbmx), hogy ha meglennének esetleg még a gátló hozzátartozó részei küldje már el, mert agybaj, hogy nem kapok hozzá semmit. Nagyon rendes volt, minden létező kelléket adott, ráadásul házhoz hozta. Ezúton is köszönet.

Ma jutottam oda, hogy akkor végre szereljük be. Januárhoz képest 8° és napsütés segített a munkámban így a már gátlóhoz passzoló szilentekkel 10 perc alatt végeztem. Félelmem miszerint majd a gyári rugó nem fogja széttolni kellő gyorsasággal a gátlót - amit satuba fogva lábbal betámasztva bírtam csak széthúzni, akkor is 3-4 szer fújtam közben mire teljesen széthúztam - alaptalannak bizonyult ugyanis csodásan üzemel a szerkezet.

A mellékelt képen látszik mennyi helye van a baknak amíg felütközik, pedig a harang is vágva van, meg ugye a bak is. Aztán az is látszik a képen, hogy jó párszor sikerült felkoppantani, lényegében amint kicsit szarabb volt az út egyből, illetve álló helyben is meg lehetett úgy lökdösni, hogy elérje a rugóút határát. Na ez most teljesen megszűnt, egy jól irányzott lökéssel alig mozdul meg az eleje. Majd mondván ez nem állapot bemásztam a csomagtérbe és hiába ugráltam nem ült fel a bakra. Hmm ez ígéretesnek tűnik... Majd próbakörön sikeresen lefostam a bokám. Elnézést a szóhasználatért, de ilyesmit szerettem volna mindig is és gondoltam majd csak erősebb rugóval fog ez összejönni, de direkt kerestem a csatornafedeleket, az úthibákat, nem sikerült felkoppintani, ráadásul brutálmód ott van az úton nem dől, nem pattog el, nem himbálózik. Már már puhácskának tűnik mellette a mercirugós hátsófutó. Egyszóval, feszes mint egy táncoslány feneke. Persze állandó jelleggel közli, hogy ott van, szóval rázósabb mint volt, de ez másképp nem is megoldható és sokkal kevésbé zavaró, mint az állandó felkoppanása a baknak, sőt egyelőre még élvezem is, olyan versenyautós :D

Most a szűk keresztmetszet a gumi. Mert a /80 nyúlását most sokszorosan észrevenni, de úgyis tervben volt egy 175/60-as garnitúra, így már egyre időszerűbb lesz.

Csak hogy a motorról is ejtsek pár szót, továbbra is remekül üzemel. Még reszeltem a pedálütközőn és állítottam a bovdenen, mert kicsit lógott a pedál, most már olyan 95-98%-ot nyit a pillangó érezni is valamelyest a változást. Városi fogyasztása olyan 10-11 körül alakul, de szerencsétlent nem kíméltem túlzottan, amint bemelegedett kentem a száját. És elég rövid utakon használtam. Hiába, aki kíváncsi volt azt el kellett vinni egy körre, egyébként meg javarészt gyalog közlekedem Veszprémben. Ebben a tekintetben elég jó ez a fogyasztás. Ehhez egy illusztrációs videóval azért még szolgálnék. (gázpedál állítás és gátlócsere előttről)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése