2011. augusztus 23., kedd

Találkozz ÓÓÓ

Üdv újra mindenkinek, már már csillagászati távlatban mérendő az utolsó bejegyzés időpontja, de egyszerűen semmi érdemleges nem történt az autóval azóta. Egészen mostanáig, ugyanis múlt hétvégén (aug. 19-20) volt a Nemzetközi Skodatalálkozó Csillebércen és Papa volt olyan rendes, hogy eljuttatta Pécsről az autót talira. Ehhez mindössze egy 1,4-es fabia motort egy fekvő weber karbit, csipetnyi sót és borsot használt fel.
Azért nem teljesen helytálló az, hogy nem történt semmi. Fogalmazzunk úgy, ahogy a szappanoperákban szokás: "igaz, hogy félrekúrtam, de téged szeretlek" általános, epizódonként előjövő mondatszerkezet jelen esetben teljesen helytálló. Ugyanis szert tettem idő közben egy '83 as 320i-re. Ami után most 3 hónap elteltével visszaülvén a skodába valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem "ez de szar, nagyon kell" :D Aki hülye haljon meg, szokás mondani, de én felvállalom.

(Nem, a corsa nem velünk van)

Az alapelgondolás szerint, én a BMW-vel érkeztem volna, de ahogy én már megszokhattam persze nem úgy alakultak a dolgok. Talán jobb is így, Papa balszerencséjére rá tudtam venni, hogy Veszprém fele jöjjenek. Egy gyors kerékcsere, végre felkerültek az agyon csiszolt-festegetett-lakkozott kerekek. Majd már robogtunk is Csillebérc irányába. Így érkeztem a saját autómmal, az anyósülésen. Íme egy illusztráció:

(Papa aki szombaton is a vasárnapi úrvezető szerepét tölti be :D )

Igyekeztünk odaérni a felvonulásra, ami pontban délben kezdődött. Reménykedtünk hátha kicsit elcsúsznak a programtervvel, hát nem így lett, de szerencsére még eléggé az elején jártak az útvonalnak így becsatlakoztunk. Büki Tomi be is engedett a sorba, a tavaly óta szakállt növesztett duplalámpása elé.
Némi gyújtáselvételes durrogtatás és kevergés után rendben lezajlott a felvonulás, én párszor kiestem az ablakon ellenben készültek legalább képek :)A felvonulás után kipakolás, rendezkedés, majd georally következett. Aminek négyen vágtunk neki fúvókacserélgetés után. Ugyanis volt economy meg olyan ami nem az, fúvókakészlet a weberhez. Három hónap után végre vezethettem az autómat, aminek az első 300métere borzasztó volt. A kuplung beállítás megért egy misét, Papa szerint úgy jó, én szeretem ha nem csak az utolsó 3 centin működik a pedál. Fékrásegítés nem volt mert szanaszét volt szakadva a vákuumcsövem és a gázpedál is lógott. A kormányozhatóság ellenben már nagyon hiányzott, nincs még egy ilyen autó ami így reagál a kormánymozdulatokra. Mindenesetre az első fél kilóméter után végre 3hónap elteltével újra otthon érezhettem magam. Haladtunk, irkáltuk a megoldásokat, míg nem egy állomáshelyet elvétettünk. Ezt egy körforgalomban végrehajtott lendületes megforgás majd egy fékdob csere követett. Skodálatos Dani szindróma, de aki nem ismerné a sztorit, a jó utángyártott fékdobnak kiszakadt a közepe. Így Hamman kollega segítségét kértük, addig is rendeltünk pizzát.
(Ezúton is köszönet a segítségért Hammannak!)
Jó ebédhez szól a fékdob, vagy mi..mindenesetre alig 10 percet vett igénybe a művelet és nekem még szerelnem sem kellett :D. Majd kinéztük mobilinternet segítségével a válaszokat, aztán még sem lettünk elsők. Annyi baj legyen. Közeledett az este, alakult a hangulat, fogytak az italok, sokasodtak a gabonakörök...finom megfogalmazásban kellemesen telt az éjszaka. :) Itt részletekbe nem bocsátkoznék, egyrészt nem mindenre emlékszem, másrészt nem szívesen szolgálnék saját magam ellen bizonyítékokkal :D
(minden értelemben)Másnap egy vetélkedő várt az érdeklődőkre, mindenféle bólyakerülgetős feladatokkal. A végén egy miniszlalommal, amelyre persze az utolsó pillanatban elcsábultam, de nem bántam meg és az autónak sem lett baja.Majd eredmények hirdetése, pakolás és búcsú következett. Browny-tól is el kellett köszönjek.(Remélem azért hamarosan most már beszámolhatok a dupla solexek hörgéséről, de sajna úgy fest az azért még odébb van.) Majd Mazsiéknak hála haza is jutottam, egészen házhoz vittek.

Ismét egy jó találkozón vagyok túl és nagyon várom a következőt. Köszönjük a szervezőknek és persze akik ott voltak, jó volt titeket újra látni!

u.i.:elvileg lesz majd valami összevágdosott videó is, mert anyag az van hozzá csak lelkiekben még rá kellene készülni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése